Menu

10 sfaturi practice pentru vizitarea unei țări străine

pregătiri pentru vacanță

Cel mai bine este să fii întotdeauna pregătit. Având în vedere acest lucru, iată 10 sfaturi rapide pe care orice călător ar trebui să le știe și să le urmeze atunci când vizitează pentru prima dată o țară străină.

 1. Verifică dacă există cerințe importante de călătorie
  În primul rând, asigură-te că ești pregătit să călătorești. Ne referim nu doar la pașapoarte și documente actualizate, ci și la vize și vaccinuri.
  Asigură-te că ești la curent cu toate cerințele înainte de a face orice rezervare și acordă-ți suficient timp pentru a trece prin procesul de aprobări și documente. O călătorie în Africa ar putea necesita o viză specială, trei vaccinuri și un test de tuberculoză negativ, tot acest demers a durat 4-5 luni bune pentru a fi pregătite.
  La prima noastră ieșire împreună cu cei doi câini din familie, am avut plăcerea de a aflat (noroc că am pus întrebări înainte) că pentru a vizita o țară din afara UE, patrupezii au nevoie de o vizită la DSV pentru un set de documente speciale, pașaportul UE nefiind valabil pentru aceste călătorii.
 2. Planifică-ți bugetul
  Călătoriile se pot scumpi rapid, mai ales într-o țară nouă, cu o monedă necunoscută. Dați-vă o limită maximă de cheltuieli și planificați-vă cât mai multe dintre sejururi și activități din timp.
  Cu cât anticipezi mai mult cheltuielile, cu atât mai ușor de gestionat vor fi acestea!
 3. Asigurați-vă că vă puteți accesa banii
  Dacă tot suntem la capitolul bani, asigurați-vă că puteți ridica numerar sau vă puteți folosi cardurile în siguranță și cu ușurință atunci când sunteți în străinătate. Verificați dacă există bancomate disponibile în apropiere și nu uitați să vă documentați și asupra cursurilor de schimb și a valorii monedei locale!
 4. Călătoriți în cel mai bun moment posibil
  Țara pe care o vizitați sărbătorește vreo sărbătoare sau festivitate specială?
  Acestea pot fi o ocazie extraordinară de a explora o altă latură a culturii locale, cu mâncare, tradiții și muzică unice!
  Sau pot fi un coșmar costisitor, în timpul cărora orașele sunt supraaglomerate, prețurile locuințelor cresc vertiginos, iar obiectivele turistice sunt închise.
  Faceți-vă temele și călătoriți în cel mai bun moment posibil!
 5. Atenție la vreme!
  În timp ce ești ocupat să verifici sărbătorile locale, aruncă o privire la prognoza meteo. Se anunță valuri de căldură sau furtuni?
  Încercați să vă planificați călătoria astfel încât să coincidă cu cea mai bună vreme pe care o puteți obține. Poate părea evident, dar este un lucru care îi păcălește chiar și pe cei mai experți călători!
 6. Nu vă limitați vizitarea la punctele de atracție turistică
  Din experiența noastră, cele mai bune locuri sunt adesea cele despre care turiștii nu știu.
  Bineînțeles, există unele clasice care nu pot fi ratate (nu vei vizita Roma și vei sări peste Colosseum), dar să ieșiți din traseul bătătorit și să explorați unele puncte fierbinți locale ar putea fi cel mai distractiv lucru pe care îl veți face în timpul călătoriei.
 7. Cufundă-te în cultura locală
  Deși ar putea fi intimidant la început, lasă-te purtat de val și pătrunde în cultura locală!
  Interacționați cu oamenii, învățați despre obiceiurile și poveștile locului, asimilați istoria. Acestea vor fi unele dintre cele mai frumoase amintiri ale călătoriei tale!
 8. Încercați mâncarea locală
  Mâncarea este o parte incredibil de importantă a culturii unei țări și mi se pare dureros să vizitez o nouă locație și să văd turiști îngrămădiți în interiorul McDonald’s și Starbucks!
  Uitați de lanțurile de fast-food, stați departe de capcanele turistice supraevaluate și descoperiți bucătăria locală, nu veți regreta!
 9. Învățați câteva dintre cuvintele locale
  Să fim sinceri, nimeni nu se așteaptă să înveți o limbă întreagă de fiecare dată când vizitezi o altă țară.
  Cu toate acestea, să înveți măcar câteva cuvinte de bază îți poate îmbunătăți atât de mult experiența! Localnicii vor fi încântați, va face comunicarea mai ușoară și s-ar putea să te scutească de unele neplăceri.
 10. Permiteți luxul de a te “rătăci” prin oraș
  Nu vă fie teamă să vă rătăciți în afara drumului bătătorit!
  Lucrul care ne place cel mai mult atunci când vizităm o locație nouă este să ne permitem câteva zile să ne pierdem. Google Maps se oprește, alegem o direcție și pur și simplu mergem. Bucurați-vă de locul respectiv ca un localnic și veți experimenta destinația într-un mod cu totul nou!
  Acesta este modul în care am avut unele dintre cele mai bune experiențe și am descoperit unele dintre locațiile noastre preferate!

Așadar, urmați aceste sfaturi și pentru a profita la maximum de aventurile voastre, iar noi ne vedem pe drum!

0 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published.